Başlangıç > Kategorilenmemiş > Kızı Boş Bırakırsan ya Davulcuya Varır, ya Zurnacıya Atasözü Doğrulandı

Kızı Boş Bırakırsan ya Davulcuya Varır, ya Zurnacıya Atasözü Doğrulandı


İsviçreli bilim adamları 1621 genç kız üzerinde yaptıkları deneyde boş bıraktıkları bayan deneklerin çoğunluğunun laboratuarın belirli yerlerine gizlenmiş 9 zurnacıyı ve 5 davulcuyu bulduklarını gözlemledi. Gözleme dayalı olarak Praze Ceska Zemedelska Üniversitesi öğretim görevlisi Lucas Duchek, “Öyle takılıyorduk. En son sineklerin kanatsız uçup uçamadığı deneyinden sonra sıkıldık. Öğle yemeğimizi yediğimiz dönercide bir Türk’ten duyduğumuz bu atasözünün doğruluğunu test etmek için çalışmalara başladık. Deneye başlamadan önce o kadar heyecanlıydık ki elimiz ayağımız titriyordu. Enteresan bir şekilde atasözünün doğru olduğunu kanıtladık” dedi.


Deneklerden Angela Schwartz ise deney anını: “deney anını tam hatırlamıyorum. Ama en son beni bıraktıkları anda gözlerim karardı ve adeta bir zombi oldum. Beynimde sürekli “gardırobu aç, istediğin orada” cümleleri tekrarlamaya başladı. Gardırobu bulup davulcuyla karşılaşınca kendime geldim.”  sözleriyle açıkladı.

Deneyin nasıl yapıldığı hakkında bilgi veren Duchek; “Yapılan deneyde, büyük bir odanın muhtelif yerlerine 30 erkek gizlendi. Bunların 9’u zurnacı, 5’i davulcu, 6’sı doktor, 10’u makine mühendisiydi. 1611 genç kız sanki anlaşmışlar gibi her defasında davulcu ve zurnacıyı buldular. 9 genç kız doktoru bulurken sadece 1 kız makine mühendisini buldu. Davulcu ve zurnacıyı bulamayan kızların üzüldüklerini gördük. Hayatımda böyle bir deneyim yaşamamıştım. Makine mühendisini bulan genç deneğimizin deney sonunda gözyaşlarını tutamaması işi iyice ilginç hale getirdi. Neden ağladığı sorulduğunda ise cevap vermek istemedi” dedi.

Kızlarınıza Sahip Çıkın

Duchek sözlerini kız çocuk ailelerini uyararak bitirdi. Deney sonunda atasözünün doğruluğu kanıtladıklarını söyleyen Duchek; “Bir bilim adamı olarak, bir baba olarak çocuklarımızın yarınları için özellikle bir şey vurgulamak istiyorum. Anneler babalar olarak bizim de üzerimizde görevler var. Bu deney sonuçlarını gördükten sonra anne baba olarak kendimizi hesaba çekmeliyiz. ‘Acaba biz nerede hatalar yapıyoruz’ diye üzerinde durmalıyız. Sınırsız, kontrolsüz bir ahlaki erozyonun olduğu yapılanma gerçekten bizi dertlendiriyor. Onun için kızlarımıza sahip çıkmalıyız. Kendi başına bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya. Davulcu ve zurnacı arkadaşlarımız kızmasın. Bununla ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Kızlarımız mühendis, doktor dururken gidip davulcu-zurnacıyı buluyor. Davulcu zurnacı yerine iktisat mezunlarını koysak kızlarımız gidip onları bulacak. “Beni ne doktorlar ne mühendisler istedi de varmadım” sözü gerçekten de doğru. Gidip bir zırtapozu buluyorlar. Buna bir dur demenin zamanı geldi. Bu yüzden yıllardır sap gezen arkadaşlarımız var. ” dedi.

YHA (İsviçre)

haber Bobiler.Örg sitesinden esinlenilmiştir.

Kategoriler:Kategorilenmemiş Etiketler:, , ,
  1. ugur
    15/06/2010, 09:06

    Yaaa süper site :D:D yarıla yarıla okuyrm :D:D

  2. Ersin Özbükey
    23/07/2010, 09:23

    Dedeler zurna çalıyor okumayın

  3. 04/08/2010, 14:21

    😀 süpersiniz ha 😀

  4. 12/08/2010, 09:33

    Bravo size harikasınız.

  5. 31/12/2010, 22:27

    Guzel Bir calisma basarilarinizin devamini dilerim
    cok guzel olmus
    very good thankyou

  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın